beauty & lifestyle

16.8.13.

Davines Vegetarian Miracle Conditioner




Danas ću vam predstaviti mlađeg brata mog omiljenog pakovanja HBP o kome sam pisala u predhodnom postu. Predstavljam vam Nourushing Vegetarian Miracle Conditioner by Davines.

Kako je sve počelo?

Veoma slično kao i sa HBP. Tražeći magično sredstvo koje će vratiti moju kosu u život, pored HBP naišla sam na još jedan termin VM što u prevodu znači Vegetarian Miracle ili Vegetarijansko čudo kako ga mnogi na našim prostorima zovu. Pripada grupi hidrantnih pakovanja za kosu.
Krenula sam da googlam o datom proizvodu i mogu vam reći da je dosta popularniji od svog starijeg brata HBP. Medjutim, ono što je mene u startu odbilo od kupovine jeste činjenica da je VM conditioner, odnosno regenerator. Mojoj kosi je tada bilo potrebno pakovanje. VM je tek kasnije došlo na red. Mnogi, čak i prodavci isto nazivaju pakovanjem, što je potpuno pogrešno! Na samoj dekleraciji piše da je krem regenerator, a na zvaničnom sajtu Davinesa-conditioner.

Zašto je ovo bitno?

Postoji značajna razlika izmedju regeneratora i pakovanja. Pakovanja su gušca po konizistenciji od regeneratora, namena im je dubinska regeneracija kose, te su samin tim "teža" za kosu od regeneratora. Regenerator je hranljiva krema koja kosi vraća živost i mekoću, bez dodatnog otežavanja. Savetuje se povremena upotreba pakovanja i stalna upotreba regeneratora nakon svakog pranja kose.

Na slici možete videti da je VM dosta ređe po konzistenciji od HBP:




Gore napisano se odnosi na zdravu, normalnu kosu. Oštećenoj kosi je potrebna intenzivna nega pa se zato savetuje upotreba pakovanja. O detaljnijoj razlići izmedju pakovanja i regeneratora, kao i o savetima za odabir pisaću posebno.

Miris Vegetarian Miracle conditionera je nešto intenzivniji od mirisa HBP, ali mu je osnova u potpunosti ista-med i đurđevak, još jednom-njam! Nije izdašno kao HBP, dosta se brzo troši, ali mu je i cena manja 1350din. Pripada istoj Davines Naturalteck liniji koju čine: Nourishing Shampoo,  Nourishing Vegetarian Miracle Conditioner (o kome će biti recenzija), Nourishing Hairbulding Pak, Nourishing Restructuring Miracle, Nourishing Living Enzyme Infusion, Nourishing Hair Royal Jelly Superactive.

Prvenstveno sam ga uzela zato sto je mojoj kosi potrebna hidratacija, kao i "lakše" sredstvo za negu kose. Takođe nisam želela da odstupim od već potvrđenog kvaliteta ove Davines linije.

Davines kaže da su ključne komponente formule:
-acai ulje jak regenerator sa zaštitnim dejstvom, poput silikona;
-grape phytoceuticals bogat poliphenolima sa jakim antioksidantnim dejstvom;
-passiflora ulje jak regenerator sa zaštitnim dejstvom, poput silikona;
-pirinčano ulje jak regenerator sa zaštitnim dejstvom, poput silikona.




"Proteini pšenice+avokado+morske alge u službi dubinske ishrane i hidratacije kose."




Sastav:

aqua/water/eau, cetrimonium chliride, cetearyl alcohol, glycerin, cyclomethicone isostearyl avocadate, hydrolysed rice protein,  di-c12-13 alkyl malate, hypnea musciformis/ hypnea musciformis extract, c30-45alkyl methicone, dimethconol, octyl cocoate, phenyltrimethicone, lecithin, glycolipids, dimethicone, tocopherol, hydrogenated palm glycerides citrate, butylene glycol, trirthanolamine, disodium edta, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, imidazolidinyl urea, prafum/ fragrance, ci 19140/ yellow 5.




Uputstvo za upotrebu:

Naneti VM na dužinu kose i krajeve uz blagu masažu. Sačekati 10 minuta, a potom nežno isprati.

Zapremina:
200ml, 6.7 fl.oz

Ovaj regenerator redovno koristim više od mesec dana. Mojoj kosi u podpunosti prija kao sredstvo za redovnu negu i hidrataciju. Ne čini čuda na mojoj kosi kao HBP iz prostog razloga što je moja dlaka debela, jaka, otporna i više joj prijaju proteinski preparati za negu.

Ovo regenerator bih preporučila svima koji žele zdravu, sjajnu i negovanu kosu, sa posebnim osvrtom na osobe koje imaju tanku dlaku i nefarbane kose. Nefarbanoj kosi može služiti kao sredstvo za povremenu, dubinsku ishranu dlake.

Danas je 03. oktobar 2013
Nakon tri meseca redovnog korišćenja ovog pakovanja ja mu moram dati maksimalnu ocenu! Tako da...

Moja ocena ovog proizvoda je 10!



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

12 коментара

  1. E ovo sam koristila, sjajno pakovanje!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Fenomenalno je pakovanje! Samo što je meni glupi blogger tek sada poslao mail sa tvojim komentarom. Ali, ja znam da prasence neće da se ljuti :)

      Избриши
  2. Koristila, jako dobro pakovanja, samo sto meni od kad se ne farbam, malo previse masti kosu. Ali vjerujem da je odlicno narocito za gustu i hemijski tretiranu kosu.
    Mali savjet-da iskljucis verifikaciju na komentarima, imaces puno vise komentara, ko bi ta sitna slova i brojke vidio :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Snow, šta je verifikacija na komentarima?
    Pošto ja vidim jednake opcije za komentarisanje kao i na tvom blogu. Meni sve izgleda indentično.
    Što se nefarbane kose tiče, napisala sam da ga preporučujem kao povremenu dubinsku ishranu vlasi :)

    ОдговориИзбриши
  4. Meni je to najbolje hidrantno pakovanje koje sam probala. Ja ga zovem pakovanje jer stvarno ima efekat pakovanja. Probala sa razne profi kondicionere i ne mogu mu prici.
    HBP i VM je nesto najbolje sto sam probala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni takodje, ni jedno im drugo pakovanje ne može prići. Mnogi ga zovu pakovanjem zbog efekta, ali ja sam morala u recenziji da navedem da je ipak u pitanju kondicioner :)

      Избриши
  5. Odlična recenzija. I ja sam pisala o njemu. Moj blog je, kao što sam naziv kaže o nezi kose, i zaista mi je drago kad pročitam dobru recenziju koju je napisao neko drugi.

    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala!:)
    Pročitala sam tvoju recenziju, odlična je takodje! Vidi se da volimo ovo pakovanje :)

    ОдговориИзбриши
  7. A jel moze da se opere kosa samponom, stavi VM pa HBP posto je ovo kondicioner?:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno ne bih tako radila, jer nema efekta samo ćeš baciti HBP. Kosa kad se opere i staviš na nju pakovanje, ona "upije" koliko može preko toga je bezveze stavljati bilo šta jer nema svrhe. Kao da na već namazane ruke kremom staviš još masniju i koncentrovaniju kremu, isti efekat bi dobila kao i da posle VM staviš HBP. Znam da mnoge žene nakon pakovanja stavljaju regenerator, ali tu ishrane nema. Silikoni iz regeneratora samo zaglade, pa se kosa ćini zdravijom i poslušnijom. Po meni je mnogo bolje rešenje live in sprej nakon VM ili HBP :)

      Избриши
  8. Hej, pronadjoh sad tvoj blog, sjajno, jos jedan, volim da citam blogove o preparatima, kozmetici, sminkanji, kosi :) Sve najbolje u daljem radu! Ovo pakovanje mi je sledece obavezni, HBP imam i volim ali moja kosa vise voli hidrataciju nego proteine iako su joj obe stvari potrebne ali dlaka je tanka i jednim delom farbana (pustam svoju kosu, duze od god dana se nisam farbala) pa negujem taj farbani i osteceni deo :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na lepim željama :)
      Uzmi VM pakovanje je odlično, ja ga sada redovno koristim. Nije za oštećenu kosu, ali samo farbanu kao što je moja fantastično neguje, kosa je prelepa :)

      Избриши

© Foxy | All rights reserved.